Data Source - Validate Contents

Is there some way to validate the contents of the data source when the virtual asset is deployed? I have a situation where data source correlation is failing and based on several tests I have set up it seems like the data sources are not getting populated. The issue just started happening on a virtual asset that has been used for months. I suspect the issue is with the database connection and/or query, however there is no output to confirm.

JT

Comments

  • williammccuskerwilliammccusker Posts: 528 ✭✭✭

    Hi,

    What sort of validation were you thinking of? Could a test message be sent to the virtual asset? That would cause the data source to be loaded and read data, if it fails then would that be considered sufficient validation?

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    yeah I think that would work.. something that could tell me if the data sources were loaded as expected

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    or, even just an event that would confirm

  • williammccuskerwilliammccusker Posts: 528 ✭✭✭

    Hi,

    In the case when the data source doesn't load the data source correlation would fail and there should be an error event reported in the event details perspective when monitoring the virtual asset.

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    that's what I am seeing... data correlation that has been working for quite some time has all of a sudden stopped working. I see the event showing that no match was found.

    I set up a new (simple) responder to test. The data correlation matches when I run it on my local Virtualize server, but it does not match when I run it on our production server. I am trying to see if the data sources are populated when the VA is deployed on the production server. I want to see the contents of it.

  • williammccuskerwilliammccusker Posts: 528 ✭✭✭

    Hi,

    So the database data source works from your local machine but not on the production server. I am also having trouble seeing what error might be happening on a database data source. I can see the correlation failed message but not much else. For example, I misconfigured the connection settings and I am not able to see any error message from Oracle in the events or in the logs!

    Could you contact support? They might be able to help.

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    Yeah works locally just fine. I had an admin confirm there were no firewall issues. Again, this has been working fine for months and just stopped recently. Confirmed we have the same versions of JVM and DB drivers locally as we do on the production server. I'll submit a ticket. Thanks. JT

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    I resolved the issue. I chained a DB Tool to my test responder (with data correlation disabled) and I was able to see an event regarding why the DB connection was refused. Thanks for the help. JT

  • williammccuskerwilliammccusker Posts: 528 ✭✭✭

    Hi,

    Glad you were able to find a way to get the error message!

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    Would be nice if an event could be generated on VA deployment if there was a failed DB connection because that prevents the data sources from being populated.

  • jefftuckerbofajefftuckerbofa Posts: 104

    It sort of fails in silence.

  • williammccuskerwilliammccusker Posts: 528 ✭✭✭

    Hi,

    Yes that makes sense, failing in silence makes it difficult to find out what is happening when something goes wrong.

Sign In or Register to comment.