Getting error while adding the server

ParasofttoudayaParasofttoudaya Posts: 232 ✭✭
edited April 15 in Virtualize

Hi Team,

I am trying to add server in virtualize tool and getting below error.


Actually we were able to check the server status in EM and its up and running.

How to troubleshoot?
Tried with 2 options http and https(Used dtp setup credentials).

Additional Info:
DTP has configured and my user information has been added

Comments

  • ParasofttoudayaParasofttoudaya Posts: 232 ✭✭

    @benken_parasoft Any suggestion on this issue...?

  • Ireneusz SzmigielIreneusz Szmigiel Posts: 203 ✭✭

    @Parasofttoudaya
    Are you able to open ${remote_server_IP}:9080/soavirt/api in browser?
    Are you able to get status?
    Do you have your Virtualize remote server connected with CTP or just it's running alone?
    What happens if there is no user/password when adding remote server?

    --
    Ireneusz Szmigiel
    http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html

  • ParasofttoudayaParasofttoudaya Posts: 232 ✭✭

    Question1:
    Are you able to open ${remote_server_IP}:9080/soavirt/api in browser?
    Yes browser responded with "This site can’t be reached".

    Question2:
    Are you able to get status?
    Which status are you trying to refer?

    Question3:
    Do you have your Virtualize remote server connected with CTP or just it's running alone?
    Its connected with CTP.

    Question4:
    What happens if there is no user/password when adding remote server?
    Same error.

  • Ireneusz SzmigielIreneusz Szmigiel Posts: 203 ✭✭
    edited April 17

    @Parasofttoudaya

    Question1:
    Are you able to open ${remote_server_IP}:9080/soavirt/api in browser?
    Yes browser responded with "This site can’t be reached".

    Just checking but did you replace ${remote_server_IP} with remote Virtualize server IP? If yes, then you have connection with such server (network/firewall/proxy problems)

    Question2:
    Are you able to get status?
    Which status are you trying to refer?

    http://${remote_server_IP}:9080/soavirt/api/v5/status

    Question3:
    Do you have your Virtualize remote server connected with CTP or just it's running alone?
    Its connected with CTP.

    What status of this server do you see in CTP?
    Are you able to check content of workspace?

    Question4:
    What happens if there is no user/password when adding remote server?
    Same error.

    You shoudl use credentials from user who is defined in CTP, however I think that you have problems with connection (see Q1)

    --
    Ireneusz Szmigiel
    http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html

  • jakubiakjakubiak Posts: 519 admin

    As @Ireneusz Szmigiel mentions, it looks like the machine that Virtualize is on is not able to connect to the 2nd machine, since both Virtualize and the browser are not able to connect. It may be a networking issue between those two machines.

  • Ireneusz SzmigielIreneusz Szmigiel Posts: 203 ✭✭

    Upps.. I somehow missed "don't" in second sentence. :*
    Yes, It looks that there is network connection problem.
    @Parasofttoudaya
    You can try the following:

    • ping ${remote_server_IP_where_Virtualize_server_should_be_deployed}
    • ping your machine from ${remote_server_IP_where_Virtualize_server_should_be_deployed}
    • check if remote Virtualize server (Web application server with soavirt.war or Virtualize Server in GUI) is running
    • check if there is port blocked by firewall (9080 for http connection)
    • check if you need proxy for such connection
    • or just submit trouble ticket for you network administrator B)

    --
    Ireneusz Szmigiel
    http://www.catb.org/esr/faqs/smart-questions.html

  • ParasofttoudayaParasofttoudaya Posts: 232 ✭✭

    Yes that was a port issue..

    Thanks for the suggestion! We were able to connect!!

Sign In or Register to comment.